L. Ron Hubbard, a New York Times és nemzetközi bestseller író műveinek kiadója

Tiszta kéz kongresszus

Tiszta kéz kongresszus

Tiszta kéz kongresszus

Egy év telt el a legutóbbi kongresszus óta, időközben pedig valami új dolog történt, egy merőben új terület nyílt meg. Amikor L. Ron Hubbard bejelentette, hogy „új kilátásaink vannak, új jövőnk”, akkor a modern auditálásnak a Fokozati tábla kialakulásához vezető fejlődésére utalt. Amellett, hogy képzési drillekkel (TR-ek) forradalmasította az auditorképzést, kifejlesztett egy vadonatúj métert is, és szabályokba foglalta a méter auditálás során történő használatát. Mindez persze csak egyetlen eleme volt annak, hogy elindított valami sokkal nagyobb jelentőségű dolgot: a Saint Hill-i különleges tájékoztató tanfolyamot! L. Ron Hubbard félreérthetetlenül kijelentette, hogy ez egy új típusú kongresszus lesz: „Egyáltalán nem fogom magam visszafogni a kedvetekért.” Nem is fogta vissza magát – ugyanis itt jelentette be a Célok-probléma-tömeg (Goals Problem Mass – GPM) felfedezését. „Ezek mentális energiatömegek, amelyek, azt mondhatnánk, hogy az utolsó szálig elégtek, és senki nem tud megszabadulni a hamutól.” Ez persze csak a kezdete volt annak, amit a GPM-ekről (amelyek 200 billió évre nyúlnak vissza) felfedett ezekben az előadásokban. A Tájékoztató tanfolyamon kívül ezek voltak az egyedüli nyilvános előadások, ahol erről a témáról beszélt. Ezekben az előadásokban hallható az is, hogy ez a felfedezés mit tárt fel minden szinten az esetek haladásával kapcsolatban. Elmondta, hogy ez teljes mértékben az E-méter továbbfejlesztésének volt köszönhető. A téma egy szóban: visszatartások. Amikor rájössz, hogy mit tesznek ezek a bankoddal, hogyan hatnak az odanyúlásodra, sőt a beingnessedre – akkor kétszer is meggondolod, hogy rajtuk ülj-e. Azt is meg fogod érteni, hogy miért ez a Tiszta kéz kongresszus, és hogy miért jelenti számodra a szabadság felé vezető utat.

Tovább
vásárlás
50000 Ft
Ingyenes szállítás Jelenleg ingyenes szállításra alkalmas.
Raktáron Szállítás 24 órán belül
Formátum: CD
Előadások: 9

További adatok – Tiszta kéz kongresszus

A pokolba vezető út – az ember nagyon jól meg tudja festeni a csúf jeleket, melyek ezt az utat jelölik.

A mennyországba vezető út – az embert gyakran küldték a menny felé, ám meg még nem érkezett. Helyette inkább a „másik helyre” talált rá.

De most megnyílt egy út, egy széles út – a Szcientológiában.

A méter és a processzellenőrzés – amikor gyakorlott auditor végzi – képes megnyitni a megszegések özönét, és zuhatagot szabadítani ki, míg a pokol ki nem merül.

S egy nap újra harmatcsepp csillan majd a hajnali rózsán. – L. Ron Hubbard

„A tiszta kéz boldoggá teszi az életet” – írta L. Ron Hubbard 1961 őszén. És ahogy azt a kongresszus résztvevői hamarosan megtudták, az E-méter teszi tisztává azt a kezet.

Bár Ron mindig mérföldkő jelentőségű fejlesztéseket jelentett be a Szcientológia kongresszusokon, ezt a kongresszust soha nem látott mértékű várakozás előzte meg. A szervezetek hirdetései nem pusztán hirdették, ragaszkodtak ahhoz, hogy az emberek eljöjjenek: „Azt akarjuk, hogy az ország minden szcientológusa részt vegyen ezen a kongresszuson – ennyire fontos!”

A kongresszus, amelyet a washingtoni Mayflower Hotelben tartottak 1961. december 30. és 1962. január 1. között, sokkal többet harangozott be egy új évnél – egészen új horizont, új jövő volt ez a Szcientológia számára:

„Valószínűleg a legjobb híreket tartogatom a számotokra, amit valaha is elmondtam egy kongresszuson.”

Ám a fenti megnyitó szavak után hamarosan kiderült, hogy ez egyben egy új típusú kongresszus is:

„Mert ezen a kongresszuson egyáltalán nem fogom magam visszafogni a kedvetekért.”

A történet valójában hét hónappal korábban kezdődött; 1961. május 7-én, hogy pontosak legyünk. Ez a nap mindörökre megváltoztatta a Szcientológia arculatát, az auditorok képzésének módjától kezdve az auditálási ülés lefolytatásán át magának a Hídnak a szerkezetéig. Ezen a napon kezdődött el ugyanis a Saint Hill-i különleges tájékoztató tanfolyam (SHSBC).

Bár a technológia évről évre fokozatosan fejlődött, nem volt ahhoz a precizitáshoz fogható, amit most elért. Az auditorképzés első forradalmasítását egy új típusú auditálás tette szükségessé, amely magasabb szintű jártasságot igényelt. Ezért L. Ron Hubbard kifejlesztette a képzési drilleket (a TR-eket). Ám akármilyen fejlettek voltak is a korábbi processzek azon a téren, hogy elértek minden esetet, még csak össze sem lehetett őket hasonlítani azzal, amit a Célprocesszinggel kezelt, amely kiterjedt a thetán Lenni, Cselekedni és Birtokolni állapotaira. Ehhez az auditáláshoz valami másra volt szükség. Ahogy az első tájékoztató tanfolyami előadáson elmagyarázta:

„A Clearré tétel ténye ma ezen a méteren múlik. Ha helyesen tudod leolvasni ezt a métert, Clearré tudsz tenni embereket, és ha nem tudod helyesen leolvasni ezt a métert, akkor bizonyos, hogy nem tudod megtenni. Dióhéjban ez a lényeg.”

Ezért is fejlesztett ki első lépésként egy egészen új métert, amely az ő részletes tervei szerint és a közvetlen felügyelete alatt készült. Különböző prototípusok után – Mark I, II, III – rendelkezésére állt az első igazán működőképes és pontos E-méter, a Hubbard Mark IV. Ezt követően, felhasználva mindent, amit az eltelt tíz év során megtanult, megírta a méter működéséről és különböző reakcióinak magyarázatáról szóló első könyvet Lényeges tudnivalók az E-méterről címmel. Ám bármilyen nagy előrelépést jelentett is ez a méter, még ennél is fontosabb volt az, amit L. Ron Hubbard most a használata során felfedezett:

„Ennek a dolognak a nagyon kimerítő tanulmányozása az eddigi legfigyelemreméltóbb adatokra derített fényt a Szcientológiában, nevezetesen a Célok–probléma–tömeg létezésére és felderítésére. Ezek mentális energiatömegek, amelyek, azt mondhatnánk, hogy az utolsó szálig elégtek, és senki nem tud megszabadulni a hamutól.”

Ez a felfedezés sok minden mást is magába foglalt: a Célok–probléma–tömeg (Goals Problem Mass = GPM) meghatározása, anatómiája és felépítése hallható itt, az egyetlen nyilvános előadásban, amelyet a Tájékoztató tanfolyamon kívül tartott a témáról.

Ez adta a kongresszus velejét. A GPM felfedezése többévnyi folyamatos kutatást igényelt – ami végül a Clearingtanfolyamhoz vezetett –, és végül olyasmire derült fény, ami az auditálás és az auditorképzés minden szintjére kihatott: a visszatartásokra.

Ez volt a megoldás a tiszta kézre, és a válasz arra a kérdésre, hogy ez a kongresszus miért volt döntő az örökkévalóság tekintetében:

„Semmi köze az erkölcshöz.

Teljes mértékben a felfelé és előrehaladáshoz van köze, és a szabadsághoz.

Ha egyszerűen elég bátor vagy ahhoz, hogy elég jó legyél, hogy elvégezd a munkát, akkor szabad leszel.”

« Congress Lectures