L. Ron Hubbard, a New York Times és nemzetközi bestseller író műveinek kiadója

A dinamikák

A dinamikák

A dinamikák

Miután megvizsgálta az egész életet annak teljes változatosságában és bonyolultságában, L. Ron Hubbard talált egy közös nevezőt, amely minden élő dolog sajátja – ez a Létezés Dinamikai Alapelve: Túlélni! Hogyan vonatkozott tehát a túlélés az Emberre és a mindennapi létezésére? Teljes terjedelmükben és mélységükben megvizsgálva az Ember tevékenységeit ennek az új felfedezésnek a fényében, az emberi lények végtelenül sokféle viselkedése teljesen összeállt, és a helyére került. Ugyanis felfedezte, hogy a Létezés Dinamikai Alapelve valójában nyolc különálló, ám mégis egymással összefüggő túlélési késztetésre osztható – a nyolc dinamikára. Ez tehát nem csupán az életről szóló bölcsesség. Ez maga az élet.

Tovább
vásárlás
5200 Ft
Ingyenes szállítás Jelenleg ingyenes szállításra alkalmas.
Raktáron Szállítás 24 órán belül
Formátum: CD
Előadások: 1

Videók

Excerpt

gcui_scientology_videos:video_node_classicsquote_dynamics_title

További adatok – A dinamikák

Van egy olyan dolog, hogy a dinamikák. A dinamika egy késztetés a túlélés felé. És nyolc ilyen dinamika van. – L. Ron Hubbard

Mi mozgatja az életet? Mi mozgatja az Embert? Ezeket a kérdéseket tette fel L. Ron Hubbard, amikor működő megoldásokat keresett az egyén és a társadalom problémáira.

Miután megvizsgálta az egész életet annak teljes változatosságában és bonyolultságában, talált egy közös nevezőt, amely minden élő dolog sajátja – a Létezés Dinamikai Alapelvét: Túlélni! Mérföldkő jelentőségű áttörés volt ez az Ember önmagával kapcsolatos megértésében. Mert bár „mindenki tudja”, hogy az életformák túlélnek, a túlélés mint egyedüli mozgatóerő vadonatúj felfedezés volt.

Hogyan vonatkozott tehát a túlélés az Emberre és a mindennapi létezésére? Teljes terjedelmükben és mélységükben megvizsgálva az Ember tevékenységeit ennek az új felfedezésnek a fényében, az emberi lények végtelenül sokféle viselkedése teljesen összeállt, és a helyére került.

Ahogy L. Ron Hubbard felfedezte, a Létezés Dinamikai Alapelve valójában nem kevesebb, mint nyolc különálló, ám mégis egymással összefüggő túlélési késztetésre osztható. Az egyén túlél önmagáért (1.); a családért és a jövőbeli generációkért (2.); a csoportért (3.); az Emberiségért (4.); minden élő organizmusért, az állat- és növényvilágot is beleértve (5.); az anyagból, energiából, térből és időből álló fizikai univerzumért (6.); mint szellem, illetve a szellemért (7.); és a Végtelenben vagy a Végtelenért (8.).

Ezenkívül, ahogy ebben az előadásban bemutatja, ezek a dinamikák olyannyira összefüggenek egymással, hogy bármelyik dinamika elhanyagolása magával ránthatja a többit, illetve az is kárt tesz a többi dinamikában, ha csak egyetlen dinamikára összpontosítunk. Ha viszont megértjük mind a Nyolc dinamikát, és ezáltal egyensúlyt tartunk fenn közöttük, akkor biztosítjuk az utat a tartós siker és boldogság eléréséhez, amelyek pontosan a túlélés lényegét jelentik az egyén, a családja, a társai és valójában az egész civilizáció számára.

Ez tehát nem csupán az életről szóló bölcsesség. Ez maga az élet.

« The Classics