L. Ron Hubbard, a New York Times és nemzetközi bestseller író műveinek kiadója

Londoni clearing kongresszus

Londoni clearing kongresszus

Londoni clearing kongresszus

Az igazság hosszú keresése, a szenvedéssel teli utazás kultúráról kultúrára, a veszélyes kutatás olyan birodalmakban, amelyekre kevesen vetették tekintetüket, és még kevesebben merészkedtek a közelükbe – ez L. Ron Hubbard minden előadása közül a leghíresebb: A Dianetika és a Szcientológia története. És ez csak az első kiemelkedő előadás! Ezt a Szcientológia lélegzetelállító áttekintése követi – a múlté, a jelené és a jövőé. Ron a múlttal kezdi, a Clear állapot jelenlegi magaslatáról visszatekint minden egyes korábbi felfedezésre, egészen 1947-ig, amikor létrehozta az első Cleareket. Ez az áttekintés a következő kérdésre adta meg a választ: „Mi történt a bank maradék részével abban a pillanatban, amikor Clearré váltak?” A kérdés megdöbbentő, a válasz pedig a megoldás a teljes stabilitásra. Nemcsak annak felfedezése történt meg, hogy mi gátolja meg a precleart abban, hogy „törölje” a mentális képmásait, hanem arról is lehullt a lepel, hogy szó szerint milyen volt az élet a teremtés pillanatában. Mindez új távlatot nyitott a doingness területén, kiterjedt minden dinamikára, és így lehetne összefoglalni: „rendet teremteni”. Bár L. Ron Hubbard a múlt teljes áttekintésével kezdte a kongresszust, a végére egy olyan történet bontakozott ki, amely mind a mai napig folytatódik: A Szcientológia és a nyugati civilizáció jövője.

Tovább
vásárlás
43000 Ft
Ingyenes szállítás Jelenleg ingyenes szállításra alkalmas.
Raktáron Szállítás 24 órán belül
Formátum: CD
Előadások: 6

További adatok – Londoni clearing kongresszus

„Ma, ezen az első előadáson, a Dianetika és a Szcientológia történetéből mesélnék el nektek valamennyit. Olyasmit, amit korábban még senkivel sem osztottam meg.

Szeretnétek hallani?” – L. Ron Hubbard

1958. október 18-án, a londoni Royal Empire Society Hallban vagyunk. L. Ron Hubbard a fenti szavakkal kezdte az előadást, amely később mind közül a leghíresebbé vált. Személyesen számolt be a hosszú útról, amelyet azért tett meg, hogy elhozzon egy új létállapotot, amelyről az Ember több mint 2500 éven át álmodott... Ezt a történetet csak az az ember mondhatta el, aki végigélte: A Dianetika és a Szcientológia története.

Amint az a megnyitó szavaiból kitűnik, ez volt az addigi leghosszabb beszámolója arról, hogy mi motiválta küldetését, amelynek célja az Ember rejtélyeinek megoldása volt. Arra a kérdésre, hogy mi késztette arra, hogy ebben az időben és ezen a helyen mondja el ezt a történetet, az első válasz nyilvánvaló: a clearing.

Több mint egy éve lépett utoljára közönség elé Angliában, ám ami ezt az eredményt, a Clearré tételt lehetővé tette, valójában épp az előző útja során kezdődött. Akkor fejlesztette ki ugyanis azokat a processzeket, amelyekkel el lehet érni bármely esetet (Kontroll, kommunikáció és havingness – Londoni kongresszus a nukleáris sugárzásról, a kontrollról és az egészségről). Ezek a processzek ösztönözték arra, hogy olyan új módszereket fejlesszen ki az auditorok oktatására (képzési drillek – Szabadság kongresszus), amelyek forradalmasították az auditorképzést.

Volt azonban valami más is – és ennek igencsak sok köze volt ahhoz, hogy miért pont ez volt a megfelelő idő ennek a ma már legendás előadásnak a megtartására. És bár lehetséges, hogy ma ez nem annyira nyilvánvaló, azok számára, akik ott voltak 1958-ban, már a címből olyan szembetűnő volt, mint fénysugár a sötét éjszakában, hogy ez a „valami” nem más, mint a Dianetika.

Valóban, az 1958-as évben valóra vált a mások által végrehajtható Clearré tétel – a Szcientológia használatával. De, ahogy L. Ron Hubbard magyarázta:

„Az első Cleareket 1947-ben hoztam létre, majd próbáltam erre másokat is megtanítani. És nagyon sebesen és gyorsan, tíz év leforgása alatt képes voltam megtenni. Csak tíz évet vett igénybe, ami egész jó.”

Persze 1947 korábban volt, mint a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya megjelenése. Sőt, az L. Ron Hubbard által 1947-től 1949-ig folytatott kezdeti Dianetika fejlesztés és alkalmazás – és az ennek eredményeként másokban kialakuló igény arra, hogy többet tudjanak meg, és így ők is auditálhassanak – késztették őt az Első könyv kiadására. Ha a hallgatóság tagjai közül valakinek még mindig az lett volna a téves benyomása, hogy a Clearré tétel területén elért jelenlegi sikerek az utóbbi tíz év újabb processzeinek tulajdoníthatók, a következő mondat végleg eloszlatta ezt a téves elképzelést:

„A clearing az auditálási jártasságtól függött, és ez volt az egyetlen valódi akadály.”

E felfedezés jelentősége messze túlmutatott az auditorképzés megoldásán. Mert bár az auditorok most már Cleareket hoztak létre, továbbra is nyitott maradt a sebesség kérdése: milyen gyorsan lehet ezt megtenni? Továbbá, ha a Clearré tétel akadálya az „auditor jártassága” volt, akkor mitől voltak tényleg működőképesek azok a korábbi processzek, amelyek a nem eléggé képzett auditorok kezében látszólag „nem működtek”? Ezek a kérdések nyitottak új távlatokat a clearing előtt, L. Ron Hubbardot pedig visszatérítették a Dianetika tárgyához:

„Eléggé vörös képpel jöttem rá tavaly, hogy nem tudtam pontosan, hogy mit csinálok, amikor 1947-ben Cleareket hoztam létre. Az a figyelemre méltó a dologban, hogy valamilyen ismeretlen, ügyefogyott módon tudtam, de nem tudtam megfogalmazni. Nem tudtam körülírni.”

A Clearré tétel összes tényezője – minden egyes, az előzőt követő áttörés a kezdetektől a jelenig – adta meg azt a választ, amelyet 1947 óta keresett. Ez konkrétan abból eredt, hogy felfedezte a mentális képmások igazi forrását, ez pedig egy még megdöbbentőbb felfedezést eredményezett, amely megválaszolt egy nem szűnő kérdést mindazokkal a Clearekkel – „tökéletesen stabil Clearekkel” – kapcsolatban, akiket ő hozott létre oly sok évvel korábban:

„Tíz éven keresztül nem tudtam magyarázatot adni: mi történt a bank többi részével?”

A válasz nem a törlés volt, hanem az a szó, amely a Dianetika és a Szcientológia következő mérföldkövét jelentette: a Konfrontálás.

Itt hallható továbbá annak drámai története is, hogy L. Ron Hubbard hogyan tért vissza a Dianetika 1947-es első eljárásmódjaihoz a legújabb Szcientológia technológia használatával. Ez a clearing új hullámát teremtette meg, amelyet később ezzel a címmel jelentett be: „Valami történt!!!”

Sőt, ez még csak a kezdet volt, mivel minderre valami olyan tette fel a koronát, ami messze túlmutatott az auditálási üléseken: a zűrzavar és a rend anatómiája. Ez megoldja a teremtés ősrégi rejtélyét, ez a lényege a „Rendet!” mottónak – ez ma minden Hubbard Kommunikációs Irodában (HCO) feltűnik –, és mind a mai napig ez annak a vezérelve, hogy mit is csinál egy szcientológus.

A Londoni clearing kongresszus tehát valóban a megfelelő időben és helyen volt. Hiszen míg a múlttal kezdődött (A Dianetika és a Szcientológia története), mire véget ért, L. Ron Hubbard egy még drámaibb történet alapjait fektette le, amely tovább alakul minden egyes nap elteltével: ez A Szcientológia és a nyugati civilizáció jövője.

« Congress Lectures